El projecte “Municipis resilients a les pandèmies mitjançant el nexe de l’agricultura de proximitat, energia, aigua i residus. Del pilot al municipi” progressa amb casos d’èxit. Així es va posar de manifest a la darrera jornada de seguiment del projecte que va tenir lloc a l’ICTA-UAB el passat 7 de juny de 2022. Els diferents grups d’investigació de la UAB i la UPC van compartir els seus resultats preliminars amb el panell d’experts. Així doncs, es van discutir els avenços en els pilots sobre valorització de residus orgànics en escoles, els estudis de percepció social sobre el consum d’aliments i l’agricultura urbana i l’anàlisi ambiental de la producció i ús de mascaretes reutilitzables i d’un sol ús. També destaquen els estudis experimentals en curs dedicats a l’optimització de l’ús d’energia i nutrients en agricultura urbana en coberta, així com les seves emissions de compostos orgànics volàtils.
Les sinèrgies entre tots aquests pilots i estudis experimentals serviran per entendre el potencial de les ciutats de convertir-se en entorns resilients a pertorbacions com la pandèmia de COVID-19. En vista dels constants canvis en les cadenes d’abastiment d’aliments, aigua i energia, aportar solucions en l’àmbit local serà vital per assegurar el benestar de la població.
En els propers mesos estaran disponibles els primers resultats en forma de publicacions. Podeu seguir-ne els progressos a la web de Sostenipra i a la web de Fertilecity.